Kozma Emese Kinga

Ha azért olvasod most ezt, hogy megértsd, miért tudok talán neked is segíteni, akkor felvillantok életutamból részleteket.

De ha csak megérzésed miatt jutottál el ide, akkor azt mondom: “Figyelj magadba, míg olvasod, figyelj inkább a szívedre, mint az eszedre. Az fog vezetni.”

Most utoljára azt írta egy barátom, hogy angyali vagyok – abban maradtunk, hogy tényleg sokat gondolkozok arról, hogyan tudok másokat szellemileg segíteni. (De nem vagyok angyal :-))

Először persze tanultam…

Mindig azért tanultam, hogy a megértettekkel utána jót adjak, jót tegyek, és hogy továbbadjam. Az élet adta vegyész-külker-közgáz-bébi konzulens tanulmányok után az online marketing, ezzel kapcsolatos  pszichológia jött, majd ezekkel párhuzamosan már mindent szellemi oldalról is néztem.

De a legtöbbet magamról, magamtól tudtam meg, írásaim és verseim révén. A magamba figyelés, meditáció és imagináció egyfajta tisztánlátáshoz vitt el, amit ha másokkal vagyok, akkor is elő tudok hozni magamból.

Később tapasztaltam és tanítottam is

Mások csodás anyának tartanak, és tény, hogy valamikor sok anyát segítettem abban, hogy kreatívan, nem elnyomó módon, szabadon de jól neveljenek gyereket – bár magára a végeredményre sok időt kell várni, konkrétan, amíg felnőtt nem lesz. A gyerekem kreatív, önmagát irányítani és kontrollálni képes, de ugyanakkor jókedvű, szenvedélyesen élő intelligens ember lett – nem én mondom, mások gratulálnak hozzá.

Megintcsak a tanítás, ugye? Anyaként is tanító voltam – ebből a korszakból a legfontosabb saját magam számára megfogalmazódott tanítás, hogy “nincs gyerek és felnőtt, csak ember van – a gyerek is ember, csak azt még nem rontották el – igyekszem én is megtartani a szenvedélyét, kreativitását, sugárzó tekintetét”. Ma már látom, hgoy akkor is tanító voltam, amikor ettől a pályától a legtávolabb éreztem magam.

Befelé fókuszálva kifelé figyelek

Coachként meghallgatom a másikat, és saját magából bányásszuk elő mind az erőt, mind azokat a módokat, ahogy elindulhat, megváltozhat – ez a legkevésbé tanítás, és mégis annak hat… Mert megváltozik az életük, az új irány megmutatkozik, és ha kitartóak, ha tesznek érte, akkor utána már azt az utat járják.

De milyen vagyok most?

Egyre inkább az írással átadott információk felé fordulok, ugyanakkor a kimondott szó, sőt az élő kapcsolat adja át leginkább azt az energiát, inspirációt, ami képes momentumot generálni a gát átugrásához, és motivációt nyújtani, hogy járd az utad.

Küldetésnek nevezem, amit teszek

Van egy vízióm, amelyben a világ érzelmileg forrong, és ezen a talajon lehet és kell is mosolyogva élnünk, fejlődnünk, és készen lennünk valamire, ami legtöbbeknek még talány. Talán tanítás, talán nevelés, talán élet és lélek mentés.

Erre a nagy küldetésre egy nagyobbacska csapat csodálatos emberkének fel kell készülnie, változnia, felvennie a saját maga által leejtett metaforikus fonalat, és majd vezetnie, tanítania, segítenie a forrongó világban embereket – mosolyogva, belső csendességével és példamutatásával.

Ja és közben még élveznie is kell az életet.

Valósítsd meg álmodat!- ez az én álmom is!

Ezt mondom, és úgy bánok veled, ahogy magammal: mosolyogva, befelé és felfelé figyelve.

Kozma Emese Kinga

Kingológia LifeStyle coaching

Találkozzunk?

E-mail címem: emese pont kozma kukac leviterhu pont hu

Facebook – Kozma Emese Kinga