Oltási sorok helyett

A CÉL NEM SZENTESÍTI AZ ESZKÖZÖKET – DE NE TÉVESSZÜK SZEM ELŐL AZT A CÉLT

Csak egyetlen rosszul szervezett oltásról hallottam, ott sok ember zsúfolódott össze, sokat kellett várakozni, és ráadásul lehet hogy ott kapta el a vírust. Nem óhajtottam saját és más kedvét szegni további hírolvasással, így elgondolkodtam, hogyan lehetne jobban.

A cél soha nem szentesítheti az eszközt teljesen, de a célt mindig egyértelműen meg kell fogalmazni. Ebben prioritásokat alkalmazok – tehát szerintem a célok

  1. Segíteni az emberek többségét, de úgy, hogy közben
  2. Nem ártani az egyes embernek – védve azt a hidegtől, vírustól és kimerülésről vagyis túl hosszú várakozástól
  3. Időhatékonyan, lehetőleg gyorsan megoldva
  4. Aki dolgozik benne, azt megfizetve és védve
    Csak a szervezéssel foglalkozok most, mert biztos vagyok benne, ezért feltételezem is, hogy az oltóanyagok jók és rendelkezésre állnak, és az egészségügyi személyzet érti a dolgát, pozitív gondolkodású és profi.

A legnagyobb gond a tömeg, a várakozási idő hossza, és ebből a kettőből jön két rossz: fertőződés és főleg az idősek részére kényelmetlenségek.

Mivel szükség van regisztrálásra, azonosításra, az oltóanyag megkapására és felügyeleti időre, ezért egy egyenes vagy kör mentén lehetne egyirányúsítani a folyamatokat.
• Időre hívni őket – vagy inkább bejelentkeztetni. Digitális korszakban élünk, vannak programozók, de egyébként akár ingyenes eszközökkel is meg lehet ezt oldani. Nem szükséges, hogy jelentkezéskor be legyenek azonosítva az elsődleges azonosítóval, mert itt csak a mennyiség (mondjuk óránként 25 ember bejelentkezése) a lényeg.
• Olyan helyet megadni, ahol van elég parkolóhely, illetve elérhető tömegközlekedéssel
• Természetesen az egészségügyi személyzet által felhasznált és szükséges alapanyagoknak, hűtési kapacitásnak is meg kell felelni. – ez azt is jelenti logisztikailag, hogy a különböző oltóanyagokat más és más ilyen központban adják, amennyiben nagyvárosról van szó, vagy külön napokon ugyanazon helyen, amennyiben kisebb település.

Így van ez? Remélem…

Szerintem így lenne jó az oltási sorban ülés:

Az inspirációt egy utazási vlog adta, ahol a reptéren egymástól két méterre voltak lerakva székek, és mindenki itt ült, amíg várakozott, illetve kitöltötte az iratokat – vagyis inkább saját telefonján a bejelentkezést, amit utána számítógéppel leolvastak.

Túl utópia, hogy hatalmas, most kihasználatlan sportlétesítményekben, üres oktatási központokban is lehetne ezt a várakozást megejteni? Nem mindegyik oltóanyaggal, tudom, de van, amelyik nem kórházi körülményeket kér azért…


• 0 lépés – Regisztrációt akár előzőleg is meg lehet oldani – de hiszen az oltási honlapon már regisztrált, onnan csak egy azonosító kell. Ez egyébként a tajszám is. Ide tartozna egyébként az ellenanyag szűrés is, hiszen ha átesett már rajta, akkor nem kellene oltás. Kellene vírusszűrés is, hiszen ha éppen benne van valaki, nem szabadna ráoltani.
• 1 lépés- Azonosító – vagyis hogy tényleg kiről van szó. Adategyeztetés, beleértve az eddig már kapott oltások. Csak az oltásokat kell megadni, aki már oltható, saját maga jelentkezhessen be online az adott oltóhelyre, csak annyian, amennyit elbír az adott hely.
• 1 lépéshez tartozik: Az oltóanyag hatalmas plakáton fel van tüntetve!! – egyébként ha mindig csak egyszerre egy helyen csak egyfajta oltóanyag oltása zajlik, ez egyértelmű is – azt ki is kell írni. Az emberek nem hülyék, tudják, mire mennek el. Ha ott nem azt adják éppen, akkor az oltandó ember is tudja.
• 2 lépés: Az oltás amikor lezajlik, az adott oltóanyaghoz rögzíteni kell az adott azonosítót, a taj számot. Beírják az oltólapra is.
• 3 lépés Várakozási idő alatt figyelnek az emberekre, tehát egyszerre akár 12 ember is lehet egyszerre egy térben. Egyértelmű, hogy vagy több szoba kell, vagy nagy tér.
• 4 lépés: a beoltott megkapja az igazolást. Kijárat következik.

Látszik, hogy a megfelelő helyzet az egyirányú folyosó, és a kabátot, csomagokat vinni kell magukkal. Nem találkoznak az érkező és távozó emberek.
Jó idő esetén lehet akár egy focipálya is, ahol van parkoló, fedett ülőhely várakozáshoz, sátrak vagy pavilonok az oltási személyzetnek oltáshoz, szintén pavilon a megfigyelési várakozáshoz.

Ezekből mind a regisztráció, a várakozás megoldható lenne saját kocsiban várakozva, drive through módszerrel. Természetesen az oltáshoz ki kell szállni, és esetleg utána a megfigyeléshez szükséges lehet az közelebbi szemmel tartás. Ezzel együtt érdemes lenne ezeket is bevezetni.

Bár valamikor logisztika szakirányon végeztem a közgázon, de azóta nem dolgoztam eképpen. Viszont mindig mindenhol egyre jobban kellene tenni a műveleteket, vagyis fejlődni, ügyesedni – ehhez írtam le most a gondolataimat, amit persze lehet tovább fűzni.