Telihold a tanúja

Van rajtad felesleges kiló? Vagy akár felesleges, gyötrő tonnányi probléma? Van rajtad, benned olyan gondolat, ami már nem szolgál téged? Letennéd? Akkor olvass tovább. Cipelnéd még? Hajrá, nem akarlak megmenteni, ha te nem teszed…

Telihold. Elviszi a kilókat, elviszi a meg nem valósult álmokat, elviszi a kínt, gyötrelmet, mindent, amit átadunk neki.

Hogyan? Miként tudjuk kihasználni?

Ha hiszel benne, tedd meg. Ha nem hiszel benne, akkor is érdemes havonta egyszer elengedni mindent, ami már nem szolgál Téged.

Ebben az írásomban tippeket adok, hogy mit engedhetsz el életedből, mit tehetsz le, mit takaríthatsz ki – egy kis természetközeli segítséggel.

Mindig, amikor dagadt a hold, kerek, fényes, mindig, amikor holdfényben sétálunk, rácsodálkozunk.

Rácsodálkozunk, bámuljuk, és valami ismerős jó érzés kap el az ég alatt. Mintha egyek lennénk az éggel, a világmindenséggel.
Mondják, hogy teliholdkor könnyű elengedni azt, ami már nem szolgál. Mert a telihold elviszi, magába szívja, semlegesíti.

Mit tegyünk teliholdkor? Mit tegyünk, ha el akarunk engedni pár dolgot az életünkből? Legyen akár fizikai, érzelmi, vagy valami probléma, amin rágódunk?
Csak össze kell írni a listát, majd elmondani egyenként a tartalmát, elmondani, hogy „elengedem az életemből”.
Csak a telihold a tanúja.

Lehet gyertyavilággal tenni, lehet égetéssel. Lehet meghajolni a Hold felé, hogy testünk alázattal forduljon egy nálánál nagyobb hatalom, a természet felé.

Mindezt lehet.

De amit kell, azt csak te érzed. Te érzed, hogy Neked vajon kell-e tenned? Kell-e elengedned?

Ha engem kérsz meg lelked üzenetének feléd való áramoltatására, úgy azt mondom: Kell. Kell a takarítás, kell lakásodnak is, kell a gondolataidnak is. Kell, mint a Holdfény, kell mint Holdfény után a Napnak a fénye.

Tedd meg. Magadért, és azért a valakiért magadon belül, aki már szeretne kiemelkedni, megnyilvánulni, alkotni, csak még kötik régi szokások, régi és elavult elvárások, régi bilincsek.

Rakd le a bilincseidet, rakd le korlátozó gondolataidat, rakd le felesleges kilóidat.

Rakd le, tedd le, hagyd ott a Holdnak.

Majd a fogyó holddal én is fogyok, fogyó holddal te is fogysz.