Magadnak higgy

Nem mondom meg, hogy mit tegyél ezekben az időkben. De azért érdemes átfutni ezt a régen írt, viszont most még inkább érvényesnek érzett cikkem, mert rájöhetsz közben egy fantasztikus dologra saját magaddal kapcsolatban!

Higgy a hitetlenségben, higgy önmagadnak

Kingológia


Ha van benned egy szemernyi bizalom saját tudásod és értéked iránt, akkor rádöbbenhetsz akár olvasás közben, hogy hogyan érdemes használni az intellektusod – bármi irányú is az, akár általános intelligencia, vagy érzelmi intelligencia, esetleg világunkkal, a Földdel kapcsolatos, vagy bármi más irányú intelligencia…

Megtisztelnél, ha a végén elmondanád mid van,
milyen értéked,
és hogyan gondolod majd használni.
Köszönöm!

Hiszel magadban?

Nincs kőbe vésett törvény, de ha magadban hiszel, akkor előbb-utóbb eljutsz a saját igazságodhoz.

Egyre több minden kérdőjeleződik meg világunkban. Már mindennek ott van az ellenkezője is, bizonyítottan, és hiteles személyiségek által közvetítve. Már hit lesz az evésből, alvási szokásokból és az egészségmegőrzésből, és hit lesz a tudatlanságból.

Egyik példa erre az üvegházhatás- föld melegedése vagy éppen jégkorszak közeledése, és az ezzel kapcsolatba hozott Chemtrail, vagyis mérgező nehézfémek légkörbe juttatása repülőgépekkel. Ehhez még hozzá tudok szólni valamennyit, mert vegyész az első szakmám.

Másik példa a koronavírus. Melyik oldalon állok? Maszkot vagy nem? Bár természettudományos a végzettségem, de inkább a virológus kollégák írásait olvasom el. De leginkább magamnak hiszek.

Előre bocsátom, hogy én értem, miről beszélnek az üvegházhatás, és egy kicsit még a virológia cikkeiben is, mert vegyész-közgazdász vagyok, és angol szakfordító diplomám révén időnként még angol nyelvű szakszövegek területére is merészkedek. És így, ennyi felsőfokú végzettséggel, könyvmolyi, illetve internetes tartalom-mazsolázási szokásaimmal sem tudom azt mondani: higgy nekem, mert ez így van – pedig kevesebb háttérrel is megteszik emberek nap mint nap.

A cikkek hibásak

Mert hiányosak többnyire, vagy csúsztathatnak, sőt akár hazudhatnak.

A cikkek többségében szinte mindig találok léket, nem megmagyarázott tényt, esetenként még többet is… nem folytatom, mert nem akarom, hogy összeesküvés-elméletekhez legyek hasonlatos károgásaimban. Az utóbbi időben pedig rengeteg hoax, urbán legenda, és szó szerint klikkvadász cikk is van jelen.

Arról írok, hogy mit lehet tenni, ha nem tudom, hogy minek higgyek.

Magadnak higgy!

Kingológia

Bármi is a végzettséged, bármi a tapasztalatod, akár tudsz idegen nyelvű híreket olvasni, akár nem,

 • ne higgy az újságnak,
 • ne higgy a a tévének,
 • ne higgy a szomszédnak.

Csak tájékozódj ezen forrásokból.

Magadra hallgass!

Minden nap felkelés előtt, zuhany alatt, vagy az esti mese után fordulj kicsit magadba, és keresd meg azt a belső középpontot, amihez gondolatban kapcsolódva nyugodtnak, erőteljesnek érzed magad, olyannak, aki otthon van magában, aki felelősséggel tud fellépni magáért és rá bízott szeretteiért.

Most, csakis most kérdezd meg magadtól az adott dologgal kapcsolatban (akár a mérgező vegyületekről az esővízben)):

 • tudok-e felelősséggel lenni ebben a pillanatban, és döntést hozni XY dologban?
 • kell-e, hogy megelőzzek valamit?
 • kell-e, hogy máshogyan éljek, más szokást vegyek fel?
 • hogyan tegyek, hogy nekem, családomnak jó legyen?
 • ha véleményemet kimondom (elképzelem a kimondását) ez jó vagy rossz érzést okoz a gyomromban?
 • van-e családomon is túlmutató teendőm szomszédaim, falum-városom, nemzetem, a világ felé ebben a kérdésben?

Széthúzunk

Igen, azzal, hogy ennek vagy éppen annak hiszünk, azzal, hogy elkülönülünk a másban hívőktől, azzal széthúzunk.

Azzal, ha mindenki magában hisz, még ezer kicsi dologban tudunk, illetve tudnánk együttműködni. Hiszen lehetséges, hogy külön hitrendszerből kiindulva fogunk esőkabátot venni, vagy éppen tovább küldeni egy cikket. Van, aki hisz benne, van, aki furcsának tartja, de továbbadjuk. Akit érint, el fogja olvasni.

Ha mind magunknak hinnénk, akkor nem húznánk két felé, mert eleve milliárd félék vagyunk. Ha magunknak hiszünk, akkor tudunk együttműködni. És most erre van a legnagyobb szükség.

Kozma Emese Kinga

Higgy magadnak, és oszd meg a cikket, ha ez a megérzésed.

 • Kérdezd magadat,
 • alakítsd ki az álláspontodat,
 • ne akarj meggyőzni mást,
 • tegyél magadért, tegyél családodért, tegyél a többiekért ha ez a megérzésed, és
 • ne félj megváltoztatni az álláspontodat később.

Változó világban élünk. Naponta minden megváltozhat. A megérzéseink is.

Nincs kőbe vésett törvény, de ha magadban hiszel, akkor előbb-utóbb eljutsz a saját igazságodhoz. Előbb szabad akaratodat ismered meg, később egyre inkább a valódi, belső akaratod fog átfényleni a szabadságodon.
Ha még mindig más igazságában hiszel, mikor éled végre a saját életedet?

Higgy magadnak, higgy szabad akaratodban, és eljutsz a valódi akaratodhoz, valódi igazságodhoz, és akkor már nem vitatkozunk, hanem teszünk.

Együtt.

Egymásért is, miközben magunkért és családunkért.