Bosszantani akarok – mondta hamiskás mosollyal

Én vagyok- és dörömböl. Nem szeretem a dörömbölőket, de ajtót nyitok neki.

Mit szeretnél?

Alkotni szeretnék rajtad keresztül – mondja, és olyan hamiskás, kisfiús, ördögmanós kinézete van. Szerethető gyerek, de gonoszkodó kismanó is egyben.

Mit szeretnél alkotni?

Mindent, ami „piss off everybody” – vagyis ami sokakat bosszant.

Az életről – folytatja komolyan,

és most megváltozik a szeme, már nem gonoszkodó, hanem inkább komoly, amilyen egy gyerekarcban tud lenni, ha az komoly és koravén.

Az életről fogok neked mesélni. Úgy, ahogy még soha senkitől sem hallottál.

Bosszantani akarlak! - szólt a boszitündér, hamiskás mosollyal...
Bosszantani akarlak!

Az élet bizony egy nagy kaland, így is kell venni, kalandnak. Amikor megszülettél, vagyis megszülettem, akkor minden új volt, és mégis volt valami ismerős érzésed, hogy újra kezdődik minden, ami szép és csodás és kalandos. Sajnos vagy nem sajnos, ez az élet rendje, hogy az élmények eltemetnek, betemetnek, és annyira szeretsz bennük úszni, hogy elfelejted, ez csak kaland.

Túl komolyan veszed.

Először is elmondom, hogy a komoly nem olyan jó, de a felelősség kell. Ha komolyan veszed, akkor a kaland és az öröm lecsökken, a többi persze nem.

A komolyság egy társadalmi állapot, ami, mint mondtam, felezi a gyönyört, mert csak a komolyságnak megfelelőket engedi be. Példának okáért olyan nagyszerű dolog spriccelni a vizet, csapkodni, amit megenged a komolyság a gyereknek a tóban, de nem enged meg a fürdőkádban. Na így felez. A felelősség viszont mindig fontos, vagyis a tó körül nem kell feltörölni, de a fürdőszobában igen. Na ez a felelősség felvállalásával még mindig lehet spriccelni a vizet a kádban, ugye?

Ahogy mondtam tehát, az élet egy nagy kaland, amikor minden nap úgy lehet felkelni, hogy „mitől lesz ez a nap remek, és csodás?” A felelősséghez hozzá tartozik, hogy abból kell kiindulni, ami van. Ha nincs éppen napsütés, akkor nem tudunk napozni, de attól még máshogyan előhozhatjuk magunkból és a napból a csodát…

Tudom, arról szeretnél hallani, hogy hol van ebben a biznisz, a pénz, és más olyan dolog, amit neked kihívás, mert te csak adni akarsz, adni, szeretni, gyógyítani, segíteni, mély dolgokról beszélgetni, inspirálni, motiválni.

Ebben a pénz egy hajtóerő, de nem úgy, ahogy elsőre gondolod.