Szakértelem nélkül

Ami a TE dolgod

Mindenki tud mindent , vagy legalábbis azt mondja, – de persze nincs mindenre ráhatásunk, nekünk sem, a fotelharcosoknak meg méginkább nem. Persze ők nem is akarnák elvállalni a ráhatást és a vele járó felelősséget.

Tovább megyek ezen a vonalon.

Mindenki tanácsot is ad mindenkinek (koronavírus ide vagy oda, ez csak annyit változtat, hogy most már mindenki amatőr virológus is).

Ki a szakember?

Hol itt a hiba? Ki a szakember? Miben szakember? Mit tehetek én ebben?

TrueVille-ben minden egyszerűbb. TrueVille-ben vannak emberek, sajátos szakértelemmel és saját problémákkal. Itt mi megosztjuk az információt, a szakértelmen alapulóan segítjük egymást a problémák megoldásában, segítünk egymásnak, hiszen, nem érthet mindenki mindenhez. Így aztán mindenki máshoz ért.

Na de mi az a dolog, amihez valaki ért?

Ami a te dolgod, azzal van dolgod.

Kingológia – TrueVille

Ami az én dolgom, azt én tudom tenni, és nem te. Ami az enyém, ahhoz én értek, és ráadásul itt, ebben a világban ahhoz van kedvem is, azért lelkesedem, abból profitálok én is – és a szaktudásomból persze te is.

Ami a te dolgod, azért te lelkesedsz, ahhoz te értesz, és abból megint mindketten profitálunk, ráadásul kisebb-nagyobb körünk, környezetünk is örül neki.

Miért szólnék én bele a te dolgodba?
Miért szólnál bele az én dolgomba?

Természetesen nem minden hozzászólás beleszólás. Lehet kérdezni, köszönetet mondani. Persze egyik sem kötelező, de azért TrueVille-ben is van ám köszönetmondás.

Itt ebben a lelki értelemben nagyon gazdag helyen nem egyszerű „köszönöm” amit mondunk, hanem akkor és úgy mondjuk, ha van értelme, van helye, és van mondanivalónk.
„Csodálatos a sajtod, minden reggel örömmel esszük, és közben hálát mondunk érte”- na ez a köszönet. Hiszen a sajt sem egyszerű, miért lenne a köszönet egyszerű?

Azt mondod, hogy nem tudjuk megköszönni ilyen módon mindenkinek?
Így van. Viszont amit csak lehet, azért köszönetet mondunk, mert kis közösségben élünk, és akkor élünk jól, ha észben tudjuk még tartani és megköszönni, hogy ki és mit adott hozzá közösségünk életéhez.

Eszembe jut bizony…

  • az a polgárőr, aki kíséri a felvonulást.
  • Az a tanár, aki vigyáz a gyerekre gyereknapon.
  • Az a szülő, aki kitakarítja a SZMK bál után a termet.

A közösségek a jövő alapkövei.

Kingologia

Persze a család ennél a kőnél is kisebb, de keményebb elem, és ebben van még egy csodás brilliáns elem, az pedig az egyén. Az egyéniség. De erről majd máskor.