Írni jó - szeretem

Találkoztál már magaddal? – Egy tuti módszer…

Ha már találkoztál magaddal, találkoztál bölcs belső éneddel, ha jobban megismerjük magunkat, akkor az immunrendszerünk jobban véd, kevésbé leszünk betegek, könnyebben átvészeljük a mostani heteket, és ráadásul jobb kedvűek leszünk. De hogyan tegyük mindezt?

(Ráadásul TrueVille-be költözőknek, az itt vendégeskedőknek ez a legelső lecke, ugyanis nem lehet őszintének lenni magunkhoz, ha nem tudjuk, mikor vagyunk őszinték magunkhoz)

A válaszom saját magunk bölcs énjének megismerése. (Olyan ez, mint amikor a kisgyereknek magyarázzuk a lelkiismeret szót. Ráadásul magyar nyelvünk brilliáns megfogalmazásában ez tényleg a lelkünk ismerete. )

Az utóbbi hetek sokaknak hoztak szabadidőt, másoknak pedig még több dolga akad. Az élet egyiknek osztotta a cukrot, másiknak a citromot.

Amit viszont bárki megtehet otthon, az a saját magára figyelés. Tudom, tudom, ha iskolás a gyerek, akkor tanulni kell vele, nemcsak délután, de gyakorlatilag egész nap. Ha el kell menni, akkor a hazaérkezés és fertőtlenítés, mosás-mosakodás-letörlés kész tortúra. Tudom. Mégis azt mondom, hogy lehetséges erre időt szakítani, és ráadásul rutinná tenni.

Hahóóó! Velem vagy?

Legyél saját magaddal!

KoshKinga

Hogyan tudsz elindulni ezen az úton?

  • meditáció, relaxáció
  • jóga, ami megintcsak kapcsolatban van a meditációval, alkalmazzák is jógaórán
  • séta a természetben, sétameditáció, lépésmeditáció
  • naplózás – nekem ez a kedvencem

Esküszöm a naplózásra. Persze a többit is művelem, használom, élvezem, de szerintem a leggyorsabb eszköz az írás. Egyszerűen leülök, és írok. Kézzel, vagy géppel, a lényeg, hogy ne kelljen magára az írásra figyelni, automatikusan menjen, és csak rójam a sorokat, írjak, írjak…

Először butaság lesz, ami kijön belőle. Majd még nagyobb butaság, mert látszólag nem lesz köze egymáshoz a mondatoknak, szavaknak.

Aztán valahogy mégiscsak kijön belőle valami, ami számunkra, és csak számunkra, önmagam számára értelmet kap.

Na mit szólsz ehhez?

Próbáltál már ilyet?

Vagy legalább valamilyent?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük